Udělejte si místo v kuchyni
25.07.2021
Kuchyně nepatří v domácnosti mezi místa, kde se kdovíjak odpočívá, právě naopak. Vaření je někdy radost, někdy řehole. To platí hlavně v případě, když musíte nakrmit hodně krků. A podle toho by měla být kuchyně zařízená.
Aby bylo pro vás vaření co možná nejkomfortnější, měli byste mít všechno po ruce. To je ale v domácích podmínkách málokdy dosažitelná. Částečně i proto, že si neumíme kuchyň pořádně uklidit.
Ze všeho nejdřív je tedy nutné dát pryč všechny věci, které se v kuchyni nepoužívají, případně pouze pár dní v měsíci. Spotřebiče typu fritéza můžete klidně mít někde v komoře a donést na místo činu až ve chvíli, kdy to bude potřeba.
Dnes se koření prodává ve velice praktických sáčcích, které jsou velmi skladné. Prostě jen berte koření z nich a do žádných nádob ho nepřesypávejte.
Všechny nádoby musí být průhledné
Co je naopak velmi šikovné, to jsou nádoby na různé potraviny. Často se dají hermeticky uzavřít a bez vzduchu vydrží mnohem déle než v otevřeném obalu. Problém může nastat, když jsou tyto nádoby neprůhledné. Nemůžete totiž pouhým pohledem kontrolovat, jestli jich máte dost nebo je potřeba nějaké přikoupit.
Navíc mohou časem podléhat zkáze a vy si toho všimnete až ve chvíli, kdy je budete potřebovat přidat do jídla. Takže nádobí na potraviny jednoznačně ano, ale v průhledné formě.
Autor: Tomáš Bajgar
Foto: www.pixabay.com
Aby bylo pro vás vaření co možná nejkomfortnější, měli byste mít všechno po ruce. To je ale v domácích podmínkách málokdy dosažitelná. Částečně i proto, že si neumíme kuchyň pořádně uklidit.
Vše nepotřebné je nutné vyhodit
Většina kuchyní nebývá příliš velká, což znamená, že se vše musí podřídit maximální efektivitě. Když se vám ale bude všude válet spousta nepoužívaného harampádí, jen těžko dosáhnete dokonalosti.Ze všeho nejdřív je tedy nutné dát pryč všechny věci, které se v kuchyni nepoužívají, případně pouze pár dní v měsíci. Spotřebiče typu fritéza můžete klidně mít někde v komoře a donést na místo činu až ve chvíli, kdy to bude potřeba.
Bez kořenek
V českých kuchyních se rozmohl takový nešvar – kořenky. Vypadají elegantně a dobře se s nimi pracuje. Jenom mají jednu nepříjemnou vlastnost, a sice zabírají až příliš mnoho místa. Pokud patříte mezi gurmány a ve vašem inventáři máte takřka všechny chutě, které se dají u nás sehnat, je jasné, že příliš volného pracovního prostoru mít nemůžete. Kořenky vyhoďte nebo je někomu darujte.Dnes se koření prodává ve velice praktických sáčcích, které jsou velmi skladné. Prostě jen berte koření z nich a do žádných nádob ho nepřesypávejte.
Všechny nádoby musí být průhledné
Co je naopak velmi šikovné, to jsou nádoby na různé potraviny. Často se dají hermeticky uzavřít a bez vzduchu vydrží mnohem déle než v otevřeném obalu. Problém může nastat, když jsou tyto nádoby neprůhledné. Nemůžete totiž pouhým pohledem kontrolovat, jestli jich máte dost nebo je potřeba nějaké přikoupit.
Navíc mohou časem podléhat zkáze a vy si toho všimnete až ve chvíli, kdy je budete potřebovat přidat do jídla. Takže nádobí na potraviny jednoznačně ano, ale v průhledné formě.
Autor: Tomáš Bajgar
Foto: www.pixabay.com