Od sousedů pro sousedy. Vinotéka & bar Vinoblok sází na farmářské produkty a kosmopolitní interiér
27.02.2021
Stylové podniky s osobitou atmosférou najdete i mimo centrum. Důkazem toho je Vinoblok Prosek. Po vstupu vás přivítá lounge hudba a vůně kávy z liberecké pražírny Nordbeans. Vinotéka, bar a prodejna delikates v srdci pražského Prosek Parku láká na vybraná vína, produkty českých farmářů a kosmopolitní interiér.
Vinoblok vznikl z přátelství dvou sousedů, kterým v okolí chybělo místo k setkávání i k nákupu prvotřídních vín a delikates. Zuzana Kozáková a Jiří Kukla čerpali inspiraci ze svých cest, z podniků v Berlíně i v New Yorku. „Chtěli jsme vytvořit prostor pro setkávání lokální sousedské komunity, aby se u nás hosté cítili jako doma a mohli si k místu vytvořit osobní vztah. Těšíme se, až budeme moci využít potenciál Vinobloku naplno,“ říkají majitelé.
Design interiéru kombinuje dřevo, kov a hodně zeleně s vintage doplňky. Všechny prvky se promítly do vzdušného prostoru s industriálním nádechem. Prolíná se zde pulzující energie s ambientní atmosférou, kterou podtrhuje citlivá práce s intenzitou světel dle denní doby. Projektu se zhostil interiérový designér Marek Poddaný ze studia SENSO DESIGN, který působil také v oblíbeném pořadu Jak se staví sen.
Majitelé dbají na vysokou kvalitu, proto všechny produkty pečlivě vybírají. „S vinaři a farmáři se osobně známe. Mezi naše nejoblíbenější vinařství patří J. Stávek, Fabig a Starý vrch,“ uvádí Kukla. V současné době sice není možné ve Vinobloku posedět, něco dobrého na zub si však můžete odnést domů.
Nabídka zahrnuje deset druhů stáčených vín s sebou a další vína z Moravy i ze zahraničí, například vyhlášené německé ryzlinky nebo italská prosecca v bio kvalitě. Nechybí pochoutky z farem: paštiky, sýry a další mléčné výrobky, klobásy nebo libanonské oříšky. Gurmány potěší také pivo Matuška, vinná želé k sýrům a hustopečská Mandlovka.
Ve Vinobloku pamatují i na ekologickou stránku provozu. Aby se zamezilo zbytečnému odpadu, zákazníci mohou zakoupit skleněnou lahev a využít ji opakovaně. Mimo to jsou kelímky a další obaly vyrobeny z kompostovatelného materiálu.
Vinotéka & bar & pohoda. Tak zní motto nového podniku na Proseku.
Vinoblok založili dva sousedé Zuzana Kozáková a Jiří Kukla na podzim 2020. Impuls k otevření přišel krizi navzdory, s vidinou lepších zítřků a pohodových večerů s přáteli. Věřili, že i v těžkých časech je podrží lokální sousedská komunita.
Za projektem stojí vášniví milovníci vína, kteří neúnavně hledají ty nejzajímavější domácí i zahraniční kousky, aby nimi mohli potěšit své okolí. Oba původem z Moravy chtějí ukázat to nejlepší z rodného regionu.
Vinoblok vznikl z přátelství dvou sousedů, kterým v okolí chybělo místo k setkávání i k nákupu prvotřídních vín a delikates. Zuzana Kozáková a Jiří Kukla čerpali inspiraci ze svých cest, z podniků v Berlíně i v New Yorku. „Chtěli jsme vytvořit prostor pro setkávání lokální sousedské komunity, aby se u nás hosté cítili jako doma a mohli si k místu vytvořit osobní vztah. Těšíme se, až budeme moci využít potenciál Vinobloku naplno,“ říkají majitelé.
Design interiéru kombinuje dřevo, kov a hodně zeleně s vintage doplňky. Všechny prvky se promítly do vzdušného prostoru s industriálním nádechem. Prolíná se zde pulzující energie s ambientní atmosférou, kterou podtrhuje citlivá práce s intenzitou světel dle denní doby. Projektu se zhostil interiérový designér Marek Poddaný ze studia SENSO DESIGN, který působil také v oblíbeném pořadu Jak se staví sen.
Majitelé dbají na vysokou kvalitu, proto všechny produkty pečlivě vybírají. „S vinaři a farmáři se osobně známe. Mezi naše nejoblíbenější vinařství patří J. Stávek, Fabig a Starý vrch,“ uvádí Kukla. V současné době sice není možné ve Vinobloku posedět, něco dobrého na zub si však můžete odnést domů.
Nabídka zahrnuje deset druhů stáčených vín s sebou a další vína z Moravy i ze zahraničí, například vyhlášené německé ryzlinky nebo italská prosecca v bio kvalitě. Nechybí pochoutky z farem: paštiky, sýry a další mléčné výrobky, klobásy nebo libanonské oříšky. Gurmány potěší také pivo Matuška, vinná želé k sýrům a hustopečská Mandlovka.
Ve Vinobloku pamatují i na ekologickou stránku provozu. Aby se zamezilo zbytečnému odpadu, zákazníci mohou zakoupit skleněnou lahev a využít ji opakovaně. Mimo to jsou kelímky a další obaly vyrobeny z kompostovatelného materiálu.
O Vinobloku
Vinotéka & bar & pohoda. Tak zní motto nového podniku na Proseku.
Vinoblok založili dva sousedé Zuzana Kozáková a Jiří Kukla na podzim 2020. Impuls k otevření přišel krizi navzdory, s vidinou lepších zítřků a pohodových večerů s přáteli. Věřili, že i v těžkých časech je podrží lokální sousedská komunita.
Za projektem stojí vášniví milovníci vína, kteří neúnavně hledají ty nejzajímavější domácí i zahraniční kousky, aby nimi mohli potěšit své okolí. Oba původem z Moravy chtějí ukázat to nejlepší z rodného regionu.