Jak jíst, abyste zhubli?
Přibrat na váze je velmi snadné. Stačí jen sedět celé dny na zadku a cpát se jednou dobrotou za druhou. Problém je, že moc lidí nabrat nechce, právě naopak.
Přibrat na váze je velmi snadné. Stačí jen sedět celé dny na zadku a cpát se jednou dobrotou za druhou. Problém je, že moc lidí nabrat nechce, právě naopak.
Hodnotné jídlo může mít celou řadu podob, ovšem ne všechny jsou kvalitní. Sušené maso se do této kategorie ale neřadí. Naopak, jedná se o výbornou pochutinu, jež zvládne tělu dodat celou řadu hodnotných živin i energii.
Dnes si můžeme koupit do kuchyně lecjaké superpotraviny, po jejichž konzumaci nám údajně zase začnou růst vlasy, zlepší se nám paměť nebo zmizí naše ploché nohy. V naprosté většině případů se jedná pouze o reklamní bláboly.
Zná to patrně každý z nás – máme chuť na pivo, ale z nějakého důvodu si nemůžeme dovolit alkohol. Překážkou nám může být fakt, že jsme například v práci nebo jsme se jen tak z principu rozhodli pro dočasnou abstinenci. Nejčastějším důvodem ale bývá to, že budeme muset řídit a jak všichni víme, alkohol za volant nepatří. V takovém případě nás potom čeká volba, co si dáme k pití a nezřídka kdy zvítězí nealkoholické pivo!
Určitě jste slyšeli mnohokrát, že máte dostatečně pít a udržovat se hydratovaní. Také jste pravděpodobně slyšeli o možnostech, jak si pití obyčejné vody zpříjemnit, například za pomoci pár plátků citronu. V tomto článku vám přinášíme několik rad pro kvalitní letní detox.
Kysané zelí patří mezi tradiční české pochoutky. Sice je možné takovéto zelí koupit v obchodech, nicméně většinou se nejedná o produkty, jež prošly plnohodnotnou fermentací. Proto je přeci jen rozumnější udělat si kysané zelí doma.
Pampeliška není mezi širokou veřejností vnímána zrovna extra pozitivně. Hodně lidí na ni pohlíží spíše jako na nežádoucí plevel, což je samozřejmě špatně. Pampeliška je vysoce užitečná rostlina, která mnohé dokáže překvapit svými léčivými vlastnostmi.
Jaro je kromě jiného spojováno také se sběrem medvědího česneku. Tato činnost je v našich zeměpisných šířkách poměrně populární, jelikož je tato rostlina nejen velice chutná, ale rovněž i zdravá.
Nikdo nejsme svatí a občas to s alkoholem přežene každý. Těžké ranní probuzení obvykle bývá trestem více než dostatečným. Není však potřeba trpět zbytečně dlouho. Existují totiž způsoby, jak si ulevit, aniž by člověk musel sáhnout po syntetické medikaci. Často k tomu postačí jen správně si upravit stravu.
Kůru z citrusů většinové obyvatelstvo chápe pouze jako odpad, který je potřeba ihned vyhodit. To je samozřejmě špatně, jelikož citrusová kůra se dá využít mnoha různými způsoby. Některé mohou být i docela překvapivé.
Chlebíčky patří mezi nejoblíbenější česká jídla. Jsou jednoduché na přípravu a většinou mnoho nestojí. Nejčastěji se vyrábějí při příležitosti různých oslav a formálních setkáních, ale rádi si je občas uděláme i jen tak, třeba ke svačině nebo na večeři.
Česká kuchyně je typická pro své hutné polévky a omáčky. K jejich zahuštění se u nás nejčastěji používá jíška. Ta však není zrovna dvakrát zdravá, jelikož se musí smažit na oleji či sádle. Naštěstí existují i jiné alternativy, které organismus tolik nezatěžují.
Vejce patří mezi základní potraviny, a proto je o ně stále eminentní zájem, i když se jejich cena neustále zvyšuje. Proto si je taky hodně lidí během slevových akcí nakupuje do zásoby. Ne každý se však může pyšnit natolik velkou lednicí, aby se mu do ní vlezlo několik plátů vajec nejednou. Existují však i jiné způsoby, jak uchovat tyto slepičí výtvory napotom.
Upravovat jídlo jde mnoha způsoby. Velmi populární je třeba smažení. K tomuto účelu v Evropě používáme hlavně klasické pánve. Stále častěji se však v českých domácnostech objevuje alternativa v podobě pánve wok. Tento typ pánve je oproti klasice v mnoha ohledech výhodnější.
Olivový olej není pouze základní surovinou ve středomořské kuchyni, ale stále více se využívá i v českých domácnostech. Na rozdíl od slunečnicového oleje se však dá používat velmi dobře i na jiné věci než na smažení.
Křupavé hranolky, domácí chipsy nebo kuřátko v těstíčku si jednou za čas dáme rádi všichni. Tyto dobroty se dají udělat buďto v klasické, nebo v horkovzdušné fritéze. Každá má své klady i zápory.
Vařit rychle a zdravě. Tak přesně toto přání má valná část českých domácností a díky remosce tohoto cíle mohou snadno dosáhnout. Původně český vynález prorazil nejen v našich zeměpisných šířkách, ale pronikl také dál do světa.
Za to, jak vypadáme či jak se cítíme z velké části mohou potraviny, které jíme. Často se v dobré víře živíme věcmi, o kterých jsme přesvědčeni, že jsou zdravé, avšak opak je pravdou. Na následujících řádcích si některé z nich představíme.
Zdravá snídaně je základem úspěšného dne. Nabízí energii, kterou potřebujeme pro správný start, a pomáhá udržovat stabilitu hladiny energie během celého dopoledne. Pokud se chcete naučit, jak připravit vyváženou a výživnou snídani, máme pro vás pět skvělých tipů.
Nakládané okurky jsou nejen v našich zeměpisných šířkách považovány za delikatesu. Co však dělat s lákem, který po jejich zkonzumování zůstane? Rozhodně jej nevylévejte do záchodu, jelikož se jedná o esenci zdraví.